View Single Post
Old 08-10-2006, 13:41   #5 (permalink)
piotrek
Senior Member

TomK najlepiej by było gdybyś sam przeszedł się do sklepu i sprawdził jak leżą oba aparaty w ręku...spotkałem się z wieloma opiniami ,że Nikon choć wydaje się ,że ergonomie ma wyśmienitą jest po prostu za ciężki na dłuższą mete...ja osobiscie sie z tym nie zgadzam ale to tylko moje subiektywne zdanie.
Canon choć jest dużo mniejszy - naprawde dobrze leży w dłoniach...ale to tez kwestia gustu....dla mnie osobiscie Canon jest równie "wygodny" w trzymaniu jak Nikon...dlatego wybierając ewentualnie jeden z aparatów nie będę kierował sie takimi kryteriami - jak dany model leży w ręku ale przedewszystkim jakoscią zdjęc i funkcjami które oferują...
Dla kogoś z zacięciem reporterskim zdecydowanie poleciłbym Nikona...dostep do opcji jest nieco szybszy(mam tu na mysli głównie zdjęcia seryjne).
Canona poleciłbym tym ,którzy lubia w weekend wysokczyc na kilka godzin za miasto ,żeby sopie popstrykać - na aparat na pewno znajdzie sie miejsce w plecaku + jakas dobra stałka i obiektyw kitowy.Do tego aparacik jest lekki i funkcjonalny...w sam raz na dłuzszą wycieczkę =)
piotrek is offline   Reply With Quote